ouim.org
Vojd Open Project (2004-05-16 16:43:32)
Open project е интерактивен музикален проект (авторска музика), който до известна степен следва open source философията и е с отворен край. Идеята тук е да се даде възможност на група музиканти да работят съвместно върху дадено произведение и заедно да се опитат да му придадат завършен вид. Специално внимание е обърнато на това форматите и софтуерът , които се използват за обмяна на данни между участниците, да са безплатни и достъпни за свободен download от Интернет.

Как работи open project :

Самите параметри на проекта също са отворени, така че да се нагаждат към участниците.

Работи се върху произведение предоставено за прослушване, както и във download формат максимално достъпен за обработка (Всеки трак по отделно, както и семплите по отделно). Всеки един участник го преработва по някакъв начин в "домашни", респективно студийни условия и след определено време "връща" резултатът на сайта в неговата директория така, че и останалите да могат да го прослушат и да се ориентират накъде отива проектът. Няма ограничение в методите и похватите използвани по време на работа единствено е важно крайния резултат да е в определения формат. От тук нататък начина на работа е в ръцете на самите участници и това, което решат между себе си. Възможностите са неограничени.

Основно място за обмяна на идеи по open project е форума на cmusicforum.com секция OPEN PROJECT (за да я видите е необходима регистрация).


Първия етап на open project старира на 10 май 2004. Тук може да да прослушате в mp3 формат първото произведение, върху което ще се работи.


Техническите параметри на проекта ще намерите във секция OPEN PROJECT във форума.
 
Design by Stamen Georgiev // sl.info.bg